Agneta Larsen 1940-
Agneta Larsen f. 1940 i Göteborg, bestämde sig tidigt för att arbeta med keramik. 1958-62 gick hon på HDK för Design och Konsthantverk, institutionen för keramik och skulptur. Därefter praktik hos Kählers Keramik i Danmark, samt under en period i Nigeria. 1965 öppnar hon egen verkstad i Kållered, den driver hon fram till 1972, därefter flyttar hon till Fjärås 1972-80, Onsala 1980-90 och slutligen i Casares Spanien från 1991. 
Det är främst djuren runt omkring som hon avbildar, det kan vara getter, får, ugglor och andra fåglar. Hon är även inspirerad av den klassiska Medelhavskonsten. Hennes kvinnoansikten kan hänföras till Grekland, Egypten eller den bysantinska eran. Agneta har använt porslinsskärvor i en del av sina reliefer, många av skärvorna är hittade i Göteborgs skärgård. 
Agneta har fått Statligt resestipendium, hon är representerad på Nationalmuseum, Röhsska Konstslöjdsmuseet, Sundsvalls, Jönköpings och Helsingborgs Museum, Marbella Museum i Spanien m.fl. Hon har deltagit i flertalet samlingsutställningar. Hennes föremål är signerade "AL" eller "al".
Exempel på signatur

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012