Åke Larsson 1933-
Sven Åke Larsson föddes i Skromberga den 29 juni 1933 och startade sin bana som keramiker i mitten av 1960-talet. Han fick sin utbildning hos Sune G Svensson i Höganäs och sina glasyrkunskaper hos Sven Hofvendal i Landskrona. Han har också praktiserat formgivning på DECO i Helsingborg. 
Åke har i huvudsak arbetat med att forma skulpturer i stengodslera och äger sedan 1979 Galleri Hamnen i Viken några kilometer söder om Höganäs. Där tillverkas bl.a. sensuella skulpturgrupper och djurskulpturer. Han står även bakom en del offentliga utsmyckningar. En hittas utanför Brogårdaskolan i Bjuvs Kommun och en annan på Solhemmet i Ekeby. 
Från 1972 och ca 10 år framåt deltog Åke i ett flertal utställningar men har sedan förvärvet av Galleri Hamnen valt att ha sina utställningar där, i anslutning till verkstaden. Han har dessutom en permanent utställning i Galleri Smedsbyn utanför Huskvarna och i Galleri Scandinavia Göteborg. Åke har under sin verksamma tid även arbetat som lärare och med skolledarverksamhet, men har sedan pensioneringen 1992 ägnat sig på heltid till att skulptera i sin keramikverkstad. Hans föremål signeras "Åke L".

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012