Anita Brusewitz 1927-

Anita Margareta E. Brusewitz-Hansson, keramiker och skulptris, född i Stockholm den 2 april 1927 och dotter till byråsekreterare Per Emil Brusewitz och Elsa Uggla. Anita är utbildad på Konstfack och Kungliga konsthögskolan i Stockholm.

Anita har gjort allt från mindre figurer i keramik och terrakotta som t.ex. byster, djur, reliefer och barn, till större skulpturer och offentliga arbeten. Bland hennes skulpturer kan nämnas "Kjolen" i brons, Fredhällsparken i Stockholm, Skulpturgrupp i brons för Minneslunden på Norra Begravningsplatsen i Stockholm, "Lekande flicka" Gården Virebergsvägen 9-11 i Solna, Lekskulptur i betong i Carlslund Upplands Väsby samt Brunnsskulptur i brons i Rönneboparken Trosa m.fl. Hon har även gjort fasadreliefer på platser i Karlskrona, Lyckeby, Sölverborg, Solna och Ystad.
Anita har haft utställningar på Galleri Lucidor, Stora Galleriet Konstnärshuset samt på Galleri Abante i Stockholm. Dessutom i Sandvikens konsthall, Unge Kunstneres Samfund i Oslo och på Ateljé Agnes i Malmö m.fl. Hennes föremål är signerade "Anita Brusewitz".
Exempel på signatur

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012