Birgitta Watz 1937-

Astrid Birgitta Watz (Wåréus), konsthantverkare född den 19 mars 1937 och utbildad på HDK/Konstindustriskolan i Göteborg. I mitten av 1960-talet startar hon Watz Design Sweden AB i Stockholm och arbetar med allt från porslin, keramik och glas till tavlor och textiler. 1967 fick hon också i uppdrag att formge en del skålar för Upsala Ekeby och på 1980-talet skapade hon serviserna Quattro- Nero, Bianco och Rosso för Rörstrands Porslinsfabrik.

Sedan mitten av 1990-talet har Birgitta arbetat på Restauranghögskolan i Grythyttan. Hon har tidigare varit ansvarig för institutionen för Grafisk Design och Illustration vid Konstfackskolan i Stockholm samt formgivit för Lindshammars Glasbruk.
Birgitta har gjort flera offentliga arbeten, bl.a. Talstenarna i betong Brunnsparken i Göteborg, Kulturspillror för vägverket i Göteborg, en keramisk inmurad målning i Äran på Lindholmens utbildningscentrum, Vassen i porslin på regionsjukhuset i Skövde, en äppelskulptur på Karolinska sjukhuset, hästhuvuden i stengodslera på IHM business school i Göteborg, tre vilda djur i järnplåt för Spendrup bryggeri m.m. Föremålen som tillverkades på Upsala Ekeby märktes med "W" tillsammans med fabriksstämpeln. Vid Rörstrand "B Watz" samt fabriksstämpeln.
Exempel på stämplar

    
 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012