Frank Larsen 1946-

Frank Larsen, född i Färila Hälsingland 1946, kommer från en hantverkarsläkt. Han är autodidakt krukmakare men har gått ett flertal kurser hos David Frith i Wales. Han öppnar egen verkstad i Bollnäs 1980 "Frank Larsen Krumkakeri" och arbetar i raku, stengods och Terra sigillata.
Frank kallar sig keramisk traditionalist och försöker åstadkomma en korsning av skaninavisk modernism och anglo-asiatisk tradition. Ett modernistiskt formspråk kombinerad med ett anglo asiatsikt förhållande till glasering och bränning. Hans föremål skall ha funktion, vara tidlösa och enkla, men vill även att arbetet ska uttrycka kunskap och insikt i råmaterialens väsen och karaktär, allt från de olika lerorna till mineralerna över till olika askor.
Frank har haft separata utställningar i Bollnäs museum, Konsthallen i Ånge, Lillbygalleriet i Färila, Galleri Rista Umeå, Konsthantverkarna Stockholm, Leif Wikner Persåsen samt Drejeriet  i Östersund. Han är medlem i Konsthantverkarna Stockholm och fick också ett stipendium av Konstnärsnämnden 1994. Han finns representerad i flera kommuner och landsting.
Exempel på föremål av Frank Larsen

Textunderlag och bilder: Frank Larsen

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012