Gunilla Arvidsson 1953-

Gunilla Arvidsson född 1953, autodidakt konsthantverkare och formgivare. Hon gick kurser på PKI innan hon öppnade egen verkstad i Skottorp. Idag finns hon i Våxtorp.
Hon har blivit lite av en ”Tomtemor” och har designat Tomtar till Gabriel Keramik i Timmernabben i nästan tjugo år. Hennes tomtar är alltid snälla, finurliga och lite busiga. Hon säger själv att, ”Forma gubbar har roat mej så länge jag kan minnas. Ibland vill leran gå sin egen väg och jag vet inte alltid vad lerklumpen kommer att formas till. Det är en gåva att få samarbeta med leran, den lever sitt eget liv och är inte alltid så lätt att tämja". Hon gör även andra figurer som exempelvis New-Forest hästar, katter, ägg och en del skulpturella föremål.
   Gunilla tillverkar även en del bruksgods och hon får sin skaparglädje och kreativitet från djur och natur. Arbetet i verkstan är ett ständigt experimenterande i gestaltande med hjälp av olika leror glasyrer och bränntemperaturer. Detta resulterar i fria skulpturer och reliefer med varierande uttryck och innehåll. Hon signerar sina föremål GE eller GA.
Exempel på föremål av Gunilla Arvidsson

Textunderlag och bilder: Gunilla Arvidsson

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012