Inger Herrstedt 1940-

Ethel Inger Madeleine Herrstedt, autodidakt keramiker född den 19 december 1940, startar sin bana som keramiker 1973 med kurser hos lokala keramiker, bl.a. Asta Nilsson i Lörby och Elin Ottosson i Asarum. 1980 öppnar hon egen verkstad vid hemmet i Mörrum. Där tillverkas främst av muggar i stengods, men hon gör även andra prydnads- och nyttoföremål som exempelvis ljuslyktor, skålar, kannor och fat. Inger har också förkärlek för miniatyrer och småfigurer som t.ex. tomtar, svampar, fiskar, igelkottar, grisar, ugglor, snögubbar och möss m.m.

Inger har även arbetat som keramiklärare i Sölvesborg och haft egna kurser vid sidan om sin egen verksamhet. Hon arbetar fortfarande med keramik år 2012 men har de senaste åren trappat ner på verksamheten. Inger har deltagit vid utställningar på Hemslöjden i Blekinge och är medlem i Blekinge Slöjds Hantverksbod.
Hennes keramik säljs direkt i anslutning till verkstaden i Mörrum, eller vid Hantverksboden. Hennes föremål är signerade "Inger Herrstedt Mörrum" ristat i godset, samt med etikett.
Exempel på föremål av Inger Herrstedt

Textunderlag: Inger Herrstedt.   Bilder: Föreningen Blekinge Slöjds Hantverksbod.

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012