Lena Westin 1950-
Lena Westin f. 1950 är keramiker och utbildad på Keramikskolan i Lidköping. Hon startar Lenas Keramik i Gamla Apoteket, Upplands Väsby 1986. Där tillverkar hon drejat bruksföremål i stengods som t.ex. muggar, lyktor, lampor, kannor, fat och skålar, dessutom unika rakubrända skulpturer och konstgods. Glasyrerna blandar hon själv efter egna recept. Hon gör dessutom beställningsarbeten till Upplands Väsby kommun samt olika företag. 

Lena är medlem i Wäsby Konstnärsgille, Väsby kvinnliga företagare, KIF-Sveriges konsthantverkare & industriformgivare och KHVC (Konsthantverkscentrum). Hon har fått Upplands Väsby kommuns kulturstipendium -94 samt Helge Axelsson Johnssons stipendium 1995. Hon har deltagit i många utställningar, både i Sverige och Finland.
Hon signerar sina föremål "LW" eller "Lena Westin".
"Mitt mål är att designa samt tillverka bruksföremål i stengods som är vackert men ändå tål att användas i vardagen och till fest. Till Upplands Väsby kommun har jag specialdesignat en skål som de brukar ge som gåva till gäster och som avslutningspresent. Efter en 1700-talsmugg som hittats vid Rosersbergs slott har jag återskapat en likadan som nu finns till försäljning på Rosersbergs slott och i Slottsboden i Stockholm. Dessutom skulpterar jag och svartbränner helst mina skulpturer på primitivt sätt".
Exempel på föremål från Lena Westin

Textunderlag och bilder: Lena Westin

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012