Lokatta Keramik 1983-
Lokatta keramik grundades 1983 av Åke Nobling f. 1956 och Eva Nobling f. 1952. Verkstaden ligger i Barlingbo på mellersta Gotland och där arbetar de med inredningskeramik för såväl inne som utemiljö. Det är klinkerbord och keramiska sittmöbler, golvurnor och stor skulptural keramik. De arbetar även med ett rustikt bruksgods i den svenska stengodsleran, Fyle-leran, en lera rik på mineraler och organiskt material.

De har under åren varvat det egna arbetet med inriktade specialkurser, uppdateringar och experimentellt arbete. De har även genomfört ett antal längre internationella studie, arbets och projektresor tillsammans. Däremellan ett flertal kortare studie- och arbetsresor.
De har deltagit i flertalet utställningar bl.a. i Kramfors, på Gotland, Gålsjö, Sollefteå, Härnösand, Vaxholm och Väsby m.fl. De har genomfört offentliga uppdrag i Länsmuseet, Länsstyrelsen och Samhall i Härnösand, Härnösands stift, samt Sollefteå, Gotlands och Kramfors kommuner. De är medlemmar i KIF, KHVC, BUS och NYTEKS - Nya Tekniker för Keramisk Skulptur. De signerar sina arbeten "LKB E+Å", eller "LKB Å" för Åke och "LKB E" för Eva.
Exempel på föremål från Lokatta Keramik

Textunderlag och bilder: Åke och Eva Nobling

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012