Rolf Bengtsson 1950-

Rolf Olle Bengtsson, autodidakt keramiker och skulptör, född i Ängelholm den 31 oktober 1950. Rolf har egen ateljé i Villa Solhem Rögle och arbetar som konstnär på Rehabiliteringscentrum vid Ängelholms sjukhus.
Han har alltid fascinerats av det enkla och det primitiva såväl i bildkonst som i skulptur och har efter många års arbete med olika leror, glasyrer och strukturer, kommit fram till en sammansättning som passar honom perfekt.
Rolf gör en del bruksföremål i stengods, men arbetar helst med skulpturer som exempelvis mans- och kvinnofigurer, hästar, fåglar och katter. Konsten får inte bli allvarstyngd och svår, hästen symboliserar styrka och lugn, fågeln frihet. Hans kvinno- och mansfigurer står för humor och rörelse. 
   Rolf har haft utställningar vid Ängelholms Museum, Galleri G, NST och Ängelholms Sjukhus, Konstrundan Hjo, Konstgillet Bergsäter och Vattentornet Borås, Bergkvists Örkeljunga, Galleri Viktoria Halmstad, Eljos Konstförening Båstad, Vikingsbergs Vårsalong Helsingborg, Galleri Bruket i Rydebäck, Krapperups konsthall, Julsalong Arnstedt & Kullgren Östra Karup samt Galleri Pictor Munka Ljungby m.fl. Hans föremål signeras "RB".
Exempel på föremål

Textunderlag: Rolf Bengtsson  Foto: Lars Birgander

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012