Rolf Sinnemark 1941-

Rolf Gunnar Sinnemark, keramiker, glaskonstnär och formgivare, född den 20 september 1941. Han gick först som lärling hos C.G. Hallberg i Stockholm, därefter på Konstfack. 1965-66 praktiserade han silversmide hos Gutermans och 1967 anställs han som formgivare på Kosta Glasbruk. Där stannar han sedan till 1985. Under första halvan av 1980-talet formger han också en del terriner, tekannor och servisen "Sallad" för Rörstrands Porslinsfabrik och därefter gör han en del arbeten för Gense och Nilsjohan.

Från 1990-talet och framåt har han arbetat för flera svenska glasbruk, bl.a. Målerås, Älghult, Skruf och Pukeberg. Han har även designat träbrickor för Design House i Stockholm.
Rolf har gjort ett flertal offentliga utsmyckningar och hans alster finns representerade på The Corning Museum of Glass i New York, Victoria and Albert Museum i London, Nationalmuseum i Stockholm och Röhska Museet i Göteborg, dessutom på en mängd andra museer runt om i världen. Hans föremål vid Rörstrand är signerade "Rolf Sinnemark" eller bara "RS".
Exempel på signatur

  
 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012