Svensk Keramik Leksand 1999-2006

Svensk keramik var en keramikverkstad som startades 1999 av Erik Billander född 1965 och Elisabeth Billander född 1973. De träffades på Keramikskolan i Lidköping, därefter jobbade de tillsammans bland annat i en keramikfabrik i norska Risör men även i Höganäs.
År 1999 lämnade de Lidköping och flyttade till Leksand. De blev erbjudna att överta Leksands Krukmakeri på Norsgatan, men valde istället att flytta till Rälta By strax söder om Leksand och där öppna ett eget krukmakeri - "Svensk Keramik". I källaren på huset gjorde de plats för keramikverkstaden och där tillverkade de i huvudsak brukskeramik i stengods, samt en del konstkeramik och smycken av rakubränd lera.
2006 läggs verkstaden ner och Elisabeth flyttar till Göteborg. Där studerar vid hon vid Masterutbildningen i Keramikkonst på Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs Universitet. Hon fortsätter som keramiker under namnet Ateljé SILO och har sin första separatutställning 2009. Elisabeth Billander signerade sina föremål "Eb", "EB" eller "Elisabeth".
Exempel på signaturer från Svensk Keramik

   
 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012