Ulrica Fredholm-Ellgren 1969-

Ulrika Fredholm-Ellgren f. 1969, utbildad på gymnasiet estetisk-praktisk linje, samt på Hellidens folkhögskola och keramikindustriskolan i Lidköping. Ulrica har sedan barnsben både tecknat och målat och på högstadiet, vid 13 års ålder, upptäckte hon keramiken.
Efter keramikindustriskolan i Lidköping har hon arbetat en tid som bildlärare i Lidköping och Vara där hon undervisade högstadieelever i keramik och bild. Efter det tog hon en längre paus från sitt hantverk och utbildade sig till fritidsledare och undersköterska och arbetar nu inom handikappomsorgen.
Hon återupptog sitt sitt hantverk 2006 och driver sedan dess "Ulricas Krukmakeri" i Lidköping. Hon bygger sin verksamhet med inriktning på historiskt bruksgods och produktionen består av reduktionsbränd stengods med askglasyr. Produkternas utseende är inspirerat från arkeologiska fynd hittade lite varstans i Sverige tillverkade åren 1000 till 1600-tal. Hennes alster har hittills kunnat skådas på ett stort antal marknader och medeltidsevenemang, runt om landet.
Exempel på föremål och signaturer av Ulrica Fredholm-Ellgren

Textunderlag och bilder: Ulrica Fredholm-Ellgren

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012