Anki Wolter 1967-
Anki Wolter är utbildad på Sörängens Folkhögskola i Nässjö och Capellagården på Öland, där hon gick ut 1997. Hon bor och arbetar i Linde socken på södra Gotland och har där en egen ateljé med butik.

Anki arbetar med lergodslera, och dekorerar mycket av sin keramik med engobe (uppslammad och infärgad lera), som hon doppar, häller eller målar på föremålen innan bränning. Hon drejar, kavlar eller bygger, och kombinerar ibland olika tekniker för att nå fram till ett speciellt uttryck. Det kan vara att rista, spritsa, trycka eller dra i leran. Bruksgodset för vardag och fest är basen i hennes produktion. Hon tillverkar ljusstakar, kannor, koppar, fat och muggar, skålar, vaser och äggkoppar.
Hon har deltagit i flera utställningar, som Galleri 5 Visby, OP+Grönt och Oskarshams konsthall 2003, Galleri Lilla Uppåkra 2004, Rugen Tyskland, Gotlands Konstmuseum och Galleri 5 i Visby 2005. Ambassaden i Washington, Gotlands Konstmuseum, Nordiska ambassaderna i Berlin, Roma kungsgård 2008-2010 m.fl. Medlem i NYTEKS Nya tekniker för keramisk skulptur. Hon signerar sina föremål "A Wolter" eller "Anki Wolter".
Exempel på föremål från Anki Wolter

Textunderlag och bilder: Anki Wolter

 


Googlesök bara på signaturer.se           

Ronnie Gustafsson © 2012